سرپرست فرمانداری اردکان:

سرپرست فرمانداری اردکان گفت: تشکیل خانه مشارکت مردم در سلامت یکی از بهترین راه‌های درگیر کردن شهروندان با حوزه سلامت است که به‌عنوان نمایندگان گروه‌های خاصی از مردم با گروه‌های تخصصی خود در ارتباط هستند.

 

به گزارش روابط عمومی فرمانداری اردکان علیرضا جدیدی اردکانی روز یکشنبه در اولین نشست خانه مشارکت مردم در سلامت شهرستان اردکان افزود: حلقه مفقوده و فاصله‌ای بین مردم و دولت وجود دارد که با اجرای برنامه‌های اجتماع‌محور و مشارکت مردم در حل مشکلات محله قابل‌حل است.


وی اضافه کرد: با توجه به طرح بازآفرینی شهری و کانون سلامت محلات و بررسی تمام ابعاد و مشکلات در محلات و شناسایی آسیب‌های اجتماعی محلات، ادغام این ۲ برنامه جهت پرهیز از موازی‌کاری لازم است.


سرپرست مرکز بهداشت اردکان نیز در این نشست ضمن ارائه آمار و مقایسه برخی شاخص‌های جهانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه به تغییر نسبت جمعیتی شهری به روستایی، تغییر سیمای بیماری‌ها، تغییر در سبک زندگی و تغذیه مردم باید نگاهمان به‌سلامت در کشور تغییر پیدا کند.


محمدرضا اعلایی افزود: در این طرح نقش همکاری بین بخشی و جلب مشارکت مردم به‌مراتب مهم‌تر می‌شود.


وی با اشاره به نقش سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی در پیاده‌سازی برنامه‌های نظام سلامت گفت: نظام سلامت یعنی تمام فعالیت‌هایی که هدف اصلی آن‌ها ارتقاء، بازگرداندن یا حفظ سلامت است و اجزای نظام سلامت شامل منابع (انسانی، فیزیکی و تجهیزات)، عاملان نظام (سازمان و مؤسسات تأمین مالی)، تدوین و تنظیم قوانین و مقررات و سیستم ارائه خدمات است.


سید محمد پورهاشمی رئیس شبکه بهداشت و درمان اردکان هم در خصوص اهمیت اجتماعی شدن سلامت گفت: سلامتی بدون همکاری بین بخشی قابل‌دستیابی نیست و در طرح تحول بهداشت با اجرای برنامه‌های خودمراقبتی به این مهم نگاه ویژه شده است.


در پایان نشست نیز خیاطان کارشناس امور اجتماعی معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی یزد در خصوص روند تشکیل و فعالیت خانه مشارکت مطالبی بیان کرد و گفت: خانه مشارکت فضایی برای تعامل شبکه‌های مختلف مردمی در فرآیند تدوین، اجرا و ارزشیابی برنامه‌های سلامت است و مسئولیت انتقال پیام‌ها و اخبار سلامت و انتقال مطالبات و ایده‌ها را به عهده دارد.


به گفته او درواقع در خانه مشارکت با حضور نمایندگان منتخب از حوزه‌های مختلف، مشکلات احصاء شده در کانون و مجامع سلامت محلات موردنقد و بررسی قرارگرفته و به‌نوعی فاصله بین مردم و مسئولان کم می‌شود.


تسهیل دستیابی به اهداف برنامه جامع سلامت استان، توانمندسازی مردم در ارتقای سلامت خود و محیط و استقرار نظامی جهت دسترسی آسان به گروه‌های مردمی به‌ویژه گروه‌های آسیب‌پذیر ازجمله اهداف کلی تشکیل خانه مشارکت است.