بعد از 19سال تلاش وانتظار با حضور وزیر بهداشت ودرمان
بیمارستان جایگزینی ضیایی اردکان بعد از 19 سال تلاش وانتظار در مراسمی با حضور وزیر بهداشت ،استاندار ،رییس دانشگاه علوم پزشکی استان وجمعی از مسئولین شهرستان افتتاح شد .
دکتر لنکرانی دراین مراسم ضمن ابلاغ سلام رییس جمهور به مردم اردکان تاکید کرد که دولت وظیفه خود می داند تا هر لحظه که هست خدمترسانی را مبنای کار خود قرار دهد .
وزیر بهداشت گفت :ما می توانستیم این بیمارستان را خیلی وقت قبل افتتاح کنیم اما تاکید ما بر بهره برداری بهینه از این بیمارستان بود برای همین کار برای مدتی اخیرا با تعویق مواجه گردید .وی ابراز خرسندی کرد که در این دولت در سراسر کشور نزدیک به 1300تخت بیمارستانی جدید راه اندازی شده که کل آمار تختهای موجود تا قبل از این دوره 3000تخت بیمارستانی بوده است .
دکتر لنکرانی افزود بحمدالله این جهش بزرگی که در فراهم آوردن امکانات بستری در طی این چهار سال اتفاق افتاد باعث شد که بتوانیم تا حد زیادی به بخش درمان بستری خود افتخار کنیم و الان ما در درمان بستری در تمام استانها به سمت تعادل پیش می رویم و توزیع تختها به نحوی است که مناطق محروم بیشترین بهره را ببرند و در جاهایی که از قبل امکاناتی داشته اند نسبت به اصلاح وبازسازی آنها اقدام شده است .
وزیر بهداشت در پایان صحبتهای خود با اشاره به اصل 43 و44وبیان ماهیت بخش سلامت حمایت دولت از این بخش را اجتناب ناپذیر دانست وگفت بدلیل تفاوت ماهیت بخش سلامت از سایر بخشها حمایتهای دولت در این بخش چشمگیر بوده است .
وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی همچنین خاطر نشان کرد در حال حاضر همزمان ساخت 230پروژه بیمارستانی کوچک وبزرگ را در بودجه کشور داریم که بعضی از آنها مربوط به همین استان و برخی مربوط به توسعه ،نوسازی وتاسیسات درسایر استانها می باشد .
دکتر پورهاشمی در ابتدای این مراسم ضمن یاد نمودن از حضرات فقید آیت الله خاتمی وبهجتی به ثمر رسیدن این پروژه را مرهون تلاشها وپیگیریهای مسئولین سابق وکنونی دانست .وی همچنین از امام جمعه اردکان حضرت حجت الاسلام دیداری ،فرماندار ونماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی بخاطر پیگیریهایشان در بخش بهداشت ودرمان وراه اندازی این پروژه عظیم تشکر نمود .
رییس شبکه بهداشت ودرمان اردکان در این مراسم ضمن معرفی شهرستان ،پراکندگی زیاد جمعیت روستایی ،قرار گرفتن اردکان درمسیر جاده تهران -بندر عباس ووجود ترافیک سنگین با وجود 25هزارموتور سوارو وقوع تصادفات روزانه را موجب بالا رفتن هزینه های بهداشتی ودرمانی و ایجاد گرفتاری در اورژانس اردکان دانست و توجه بیشتر مسئولین استان وکشور را در این بخش خواستار شد .
پور هاشمی در ادامه گفت بیمارستان ضیایی اردکان در زمینی به مساحت 73000متر مربع و زیربنای 1200متر مربع با هزینه ای بالغ بر 80میلیارد ریال در بخشهای داخلی ،زنان ،اعصاب ،عفونی ،چشم ،گوش وحلق وبینی ،اورژانس ،اطفال ،آی سی یو ،زنان وزایمان ،مامو گرافی ،رادیو لوژی ،سونوگرافی و پلی کلنیک تخصصی آماده بکار گردیده است رییس شبکه بهداشت اردکان با اشاره به مواردی در خصوص علت طول کشیدن این پروژه به بیان نیازمندیهای کنونی بیمارستان تازه تاسیس پرداخت وتامین اعتبارجهت احداث بخش سی سی یو ،آمبولانس اختصاصی و مقاوم سازی بیمارستان قبلی جهت استقرار شبکه بهداشت را خواستار شد.
امام جمعه اردکان نیز ضمن تقدیر از تلاشهای صورت گرفته رفع نیازمندیهای موجود در بخش بهداشت شهرستان وتوسعه بیمارستان را مطابق با پیشرفتهای روز ضروری دانست .
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی هم از عنایت مسئولین کشور در بخش بهداشت و درمان تشکر کرد وبا بیان مطالبی در زمینه پیشرفتهای این بخش گفت :علی رغم تلاشهای صورت گرفته هنوز کاستیهای زیادی در زمینه رفع مشکلات بهداشتی مردم وجود دارد که باید مرتفع گردد.
در بخش دیگری از این مراسم دکتر میر محمدی رییس دانشگاه شهید صدوقی یزد وضعیت دانشگاه وامکانات موجود را در دولت حاضر مطلوب ارزیابی نمود و گفت :ما دانشگاه علوم پزشکی را در سال 84 در حالی تحویل گرفتیم که دانشگاه بدلیل بدهی زیاد وعدم اجرای تعهدات چندین بار به شورای تامین استان ارجاع داده شده بود وپروژهها نیز نیمه کار رها گردیده بود که در حال حاضر دانشگاه دومین سال مالی خود را بدون بدهی پشت سر گذاشته و اکثر پروژه ها را نیز به انجام رسانده است .میر محمدی ادامه داد بیمارستان ضیایی اردکان از سال 69 تا 84 تقریبا 55درصد پیشرفت کار داشته است وطی این چهار سال پیشرفت آن چشمگیر بوده است .

گفتنی است طرح بیمارستان جایگزینی ضیایی اردکان به همت وراث مرحوم میرزا حسن ضیایی اردکانی در سال 69با تحویل زمین به شبکه بهداشت ودرمان اردکان پایه گذاری شد .در طرح اولیه مقرر شد ظرفیت این بیمارستان 96 تخت باشد پس از اتمام طراحی ونقشه برداری در سال 71پروژه بیمارستان شروع به ساخت کرد اما پس از مقدار اندکی پیشرفت فیزیکی ساخت پروژه با توقف در کار مواجه شد و سالهایی این ساختمان بصورت نیمه کاره رها شد . پس از مکاتبات مکرر در سال 79از محل اعتبارات ملی مبلغ 1500میلیون ریال جهت ادامه عملیات پروزه اختصاص یافت اما بر خلاف طرح اولیه و با توجه به سطح بندی بیمارستانها با احداث بیمارستان 50 تختخوابی موافقت گردید .در سال 82مجددا طرح این بیمارستان از 50تختخوابی به 96 تختخوابی تغییر یافت و این تغییرات منجر به تخریب قسمتهایی از ساختمان آماده شده گردید . ساخت این پروزه نزدیک به یکسال پس از تصویب طرح 96 تختخوابی از پیشرفت فیزیکی کندی برخوردار بود بطوریکه حتی در برخی مواقع پروژه تعطیل می شد و هیچگونه فعالیتی در آن انجام نمی گرفت .اما بعد از آن با پیشرفت خوبی ساخته و در حال حاضر مورد بهره برداری قرار گرفت .