هادی مقیمی:

فرماندار اردکان گفت: موقعیت جغرافیایی شهرستان باعث شده مردم و مسئولان با چالش افزایش مواد مخدر روبرو باشند.

 

به گزارش روابط عمومی فرمانداری اردکان هادی مقیمی در نشست کمیته مبارزه با مواد مخدر افزود: شهرستان اردکان در مرکز کشور و در خط ترانزیت مواد مخدر واقع‌شده و دارای وسعت زیاد با منطقه کویری است.


فرماندار با بیان اینکه اردکان از ۱۴ استان کشور با فرهنگ‌های متفاوت مهاجر می‌پذیرد؛ تصریح کرد: این موقعیت سبب شده خطر افزایش مواد مخدر در این منطقه جدی‌تر شود.


مقیمی اظهار داشت: رسانه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد نقش مهمی در مبارزه با مواد مخدر دارند و باید از ظرفیت آن‌ها در این شهرستان برای مقابله با معضل اعتیاد به شکل فراگیر استفاده شود.


معاون سیاسی اجتماعی امنیتی فرمانداری اردکان نیز گفت: از رویکردهای مهم دولت در مبارزه با مواد مخدر، استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی برای مبارزه و فرهنگ‌سازی برای پیشگیری است.


رقیه کرمانیان اظهار داشت: مهم‌ترین محور مبارزه با مواد مخدر، اقدامات پیشگیرانه است و خانواده‌ها با تبیین و آموزش مهارت‌های زندگی، باید موجب کاهش آسیب‌ها و افزایش اثرات مقابله شوند.


وی بیان داشت: اجرای برنامه‌های دقیق و بهره‌مندی از ظرفیت‌های اجتماعی با خلاقیت و نوآوری، موجب بالارفتن آمادگی جامعه در اقدامات پیشگیرانه می‌شود و نباید از ظرفیت‌های موجود غافل بود.


معاون فرماندار اردکان از مسئولان ادارات درخواست کرد گزارش‌ها و طرح‌های اجرایی شده در خصوص کاهش اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر را به‌صورت ماهیانه به فرمانداری ارسال نمایند.


دادستان اردکان نیز در ادامه اعتیاد به مواد مخدر را یک آسیب اجتماعی و معضل دانست و افزود: این مسئله، دادگستری و دیگر ارگان‌های مرتبط را دست‌به‌گریبان کرده است.


محمدعلی ابوالحسنی اظهار داشت: بیشتر جرائم و طلاق‌ها ناشی از سرقت است، مجرمان تا اعتیادشان حل نشود جرمشان را ادامه می‌دهند.


وی با بیان اینکه اعتیاد خانمان‌سوز است و بنیاد خانواده، عفت و اخلاق را در جامعه از بین می‌برد گفت: راهکار جدید و ارائه برنامه در خصوص مبارزه با آن ضروری است.


دادستان اردکان اظهار داشت: نیروی انتظامی، دادگستری، زندان و دیگر ارگان‌ها باید دست‌به‌دست هم دهند تا در امر پیشگیری کاری اساسی صورت بگیرد.


رئیس مرکز بهداشت و درمان اردکان هم در این نشست با بیان اینکه اعتیاد یک بیماری است که ناشی از کمبود هورمون نیکوتین در مغز انسان به وجود می‌آید؛ افزود: در کشورهای اروپایی این نگاه تغییریافته و فعالیت‌های اجتماعی در جهت رفع آن انجام‌گرفته است.


محمدرضا اعلایی اظهار داشت: جامعه‌ای که نشاط در آن کاسته شده بیشتر افراد آسیب‌پذیر می‌شوند، نگاه باید علمی باشد، زنجیره‌ای عمل شود و امور با هم‌افزایی در جهت مبارزه با مواد مخدر به پیش برود.


وی اظهار داشت: عوامل اعتیاد خیلی قوی وارد میدان شده‌اند؛ درنتیجه با حمایت‌ها و برنامه جامع باید وارد حوزه عمل شد.


طبق آمار اورژانس اجتماعی اردکان ۴۶ درصد از پرونده‌های طلاق ناشی از اعتیاد به مواد مخدر است.